skip to Main Content

Zwembad De Wiel, Schagen

Van zwemles tot Aquasporten, van Floatfit tot discozwemmen: het hele jaar door is overdekt zwembad De Wiel dé plek in Schagen om in het water actief te zijn. Via onze glijbaan beleef je maar liefst 73,5 meter lang glijplezier vol lichteffecten, om daarna heerlijk in het water te plonsen.

Naast het algemene bassin is er een instructiebad. De allerjongsten beleven volop speelplezier in het peuterbad. Wie heerlijk wil ontspannen, kan terecht in het comfortabele bubbelbad, of gratis gebruik maken van een infrarood- of stoomcabine.

In ons ruime aanbod aan activiteiten is voor iedereen wat te vinden: van zwemlessen in verschillende vormen, voor het A-, B- of C-diploma, tot sporten als Aquajogging en Aquarobics; van oefeningen op een drijvende mat bij Floatfit tot groot feest voor kinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes met discozwemmen en kinderfeestjes. Ook Zwangerschaps- en Medisch zwemmen behoren tot het aanbod. Uiteraard is het daarnaast mogelijk om ‘gewoon’ recreatief te zwemmen. Kijk voor het volledige programma in onze agenda.

Ons personeel staat voor u klaar in onze gezellige horecahoek.

Zwembad De Wiel
Wielewaal 8
1742 GC Schagen

Telefoon: 0224 – 21 43 90
E-mail: info@schagenactief.nl

Maarten van der Weijdenbad, Warmenhuizen

In 1987 haalde Maarten van der Weijden zijn A-diploma in zwembad Geestmerend, op de grens van Tuitjenhorn en Warmenhuizen. In 2008 werd hij olympisch kampioen op de tien kilometer openwaterzwemmen. Het buitenzwembad, dat al ruim 45 jaar in de zomermaanden zwemplezier biedt, is sinds 2016 vernoemd naar de kampioen.

In het Maarten van der Weijdenbad zijn maar liefst twee verwarmde baden te vinden. Via de glijbaan is het heerlijk om in het diepe bad te plonzen. De allerkleinsten hebben volop speelplezier in het peuterbad.

Er zijn meerdere lig- en zonneweides om even lekker te zonnen of bij te praten. Kinderen hoeven zich geen moment te vervelen met de verschillende speelvoorzieningen.

Maarten van der Weijdenbad
Oostwal 31
1749 XK Warmenhuizen

Telefoon: 0226 – 39 17 82
E-mail: info@schagenactief.nl

Zwembad De Veersloot, Dirkshorn

Aan de rand van Dirkshorn biedt zwembad De Veersloot al ruim 50 jaar zwemplezier. Hier zijn twee verwarmde baden te vinden, waarvan het diepe bad ook nog een glijbaan heeft om heerlijk mee in het water te plonzen. In het peuterbad is volop speelplezier te beleven voor de allerkleinsten.

Op de meerdere lig- en zonneweides is het aangenaam om uit te rusten of bij te praten in het zonnetje. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen op het luchtkussen.

Zwembad De Veersloot
Voorpolder 2B
1746 BA Dirkshorn

Telefoon: 0224 – 55 18 99
E-mail: info@schagenactief.nl

Spartahal, Schagen

De Spartahal in Schagen biedt volop ruimte om actief te zijn. De zaal heeft afmetingen van maximaal 45 x 30 x 7 meter en is in twee halve zalen in te delen. Er zijn 8 kleedkamers; hiervan zijn er 3 geschikt voor mensen met een functiebeperking. Ook zijn er 4 scheidsrechterkleedkamers.

De blauwe kunststof vloer is belijnd voor zaalvoetbal, volley- en (mini)handbal. Publiek kan plaatsnemen op de tribune, die ook in te klappen is. Er zijn diverse gymtoestellen aanwezig: kasten, trampolines, matten en bokken. Ook zijn er tafeltennistafels, doelen voor handbal en zaalvoetbal en vele kleine attributen voor sport en spel beschikbaar.

In de horeca is plek voor maximaal 75 personen. Er is een extra horecagelegenheid aanwezig met plaats voor maximaal 40 personen.

De Spartahal is ook te huren als vergaderlocatie. In de vergaderzaal kunnen maximaal 25 personen plaatsnemen. Hier is wifi aanwezig, net als een flip-over.

In het pand zijn 2 invalideliften aanwezig. Ook is er een kegelclub met 4 banen.

Over evenementen als een vlooienmarkt of muziekoptreden gaat Schagen Actief graag in overleg.

Spartahal
Zuiderweg 2A
1741 NA Schagen

Telefoon: 0224 – 21 35 58
Telefoon sporthalbeheerder: 0640596208 (Amy Groenveld)
E-mail: sporthalbeheer@schagenactief.nl

Sporthal Groeneweghal, Schagen

De Groeneweghal is bij uitstek de plek voor sportactiviteiten, maar is ook uiterst geschikt voor andere evenementen, zoals een muziekoptreden of vlooienmarkt.

De zaal heeft maximale afmeting van 45 x 30 x 7 meter en is in twee halve zalen op te delen. Er zijn 4 kleedkamers aanwezig en 2 scheidsrechterkleedkamers.

De groene kunststof vloer is geschikt voor basketbal, volleybal, badminton, tennis, zaalvoetbal en handbal. Door de basisinrichting naar de richtlijnen van de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) is de Groeneweghal geschikt voor gymlessen in het lager en voortgezet onderwijs.

Er zijn toestellen aanwezig voor 2 x basketbal, 4 x volleybal, 6 x badminton, 3 x tennis, en voor zaal- en handbal. Publiek kan plaatsnemen op de in- en uitschuifbare tribune.

Over evenementen als concerten of vlooienmarkten gaat Schagen Actief graag in overleg.

Sporthal Groeneweghal
Wilgenlaan 1A
1741 ZP Schagen

Telefoon: 0224 – 21 33 70
Telefoon sporthalbeheerder: 0640596208 (Amy Groenveld)
E-mail: sporthalbeheer@schagenactief.nl

Sportzaal Waldervaart, Schagen

Vlakbij het centrum van Schagen ligt de kleinschalige sportzaal Waldervaart.

De zaal heeft een afmeting van 35 x 20 x 7 meter en is in twee halve zalen op te delen. Er zijn 4 kleedkamers aanwezig en er is 1 scheidsrechterkleedkamer voor 2 personen.

De groene kunststof vloer is belijnd voor 6 x badminton, 3 x volleybal en 1 x tennis. Er is onofficiële belijning voor zaalvoetbal en handbal. Op de bovenverdieping is een tribune aanwezig.

De sportzaal beschikt over verschillende gymtoestellen: 2 x kast, 2 x brug, 20 x kleine mat, 2 x grote mat, 2 x lange mat, 2 x balk, 12 lange banken.

In de knusse bar is plaats voor maximaal 60 personen.

Schagen Actief gaat graag in overleg over evenementen.

Sportzaal Waldervaart
Merelstraat 38
Schagen

Telefoon: 0224 – 21 20 19
Telefoon sporthalbeheerder: 0640596208 (Amy Groenveld)
E-mail: sporthalbeheer@schagenactief.nl

Harenkarspelhal, Tuitjenhorn

Op de grens van Tuitjenhorn en Warmenhuizen, vlakbij het Maarten van der Weijdenbad, ligt de Harenkarspelhal.

Deze ruime en nette sporthal heeft een zaal met een afmeting van 45 x 32 x 7 meter. De zaal is in tweeën op te delen, waarvan de ene 1/3 en de andere 2/3 van de ruimte beslaat. Er zijn 4 kleedkamers aanwezig en 2 scheidsrechterkleedkamers – beide voor 2 personen. In het pand is ook een invalidetoilet aanwezig.

De groene kunststof vloer is belijnd voor 6 x volleybal, 2 x basketbal, 3 x tennis en 8 x badminton. Er zijn diverse gymtoestellen aanwezig: 1 x kast, 1 x brug, 20 x kleine matten, 1 x bok en 5 x ringen. Publiek kan op de eerste verdieping plaatsnemen op de tribune; deze beslaat de gehele lengte van de zaal.

Daarnaast is er een fitnesszaal aanwezig met verschillende fitnesstoestellen. Ook is er ruimte voor aerobics in een spiegelzaal met een afmeting van 20 x 12 meter.

In de horeca is plaats voor maximaal 100 personen. De ruimte is ook op te delen, zodat er een vergaderzaal voor maximaal 30 personen ontstaat.

Schagen Actief gaat graag in overleg over het organiseren van evenementen van de Harenkarspelhal.

Harenkarspelhal
Oostwal 21
1747 EZ Tuitjenhor

Telefoon: 0226 – 39 22 66
Telefoon sporthalbeheerder: 0640596208 (Amy Groenveld)
E-mail: sporthalbeheer@schagenactief.nl

Voor vragen over tennis kunt u bellen met Rob Schluter: 06 – 47 85 05 67

Sportzaal De Groet, Tuitjenhorn

Sportzaal De Groet is een nette sportzaal in Tuitjenhorn.

De houten vloer is belijnd voor 1 x een volleybalveld, 3 x een badmintonveld, een handbal- en een basketbaltrainingsveld. Er zijn diverse trainingsattributen aanwezig: een hijsinstelling voor ringen en rekstokken, 7 bankjes, 2 kasten, 2 lange matten, 10 matjes, 3 dikke matten, 1 brug, een klimrek, volleybalpalen, 4 baskets en 2 doelen die voor voetbal en handbal te gebruiken zijn.

In de zaal is een tribune aanwezig. Op verzoek kan de horeca geopend worden.

Sportzaal De Groet
Bogtmanweg 46
1747 HZ Tuitjenhorn
Noord-Holland

Telefoon: 0226 – 39 20 45
Telefoon sporthalbeheerder: 0640596208 (Amy Groenveld)
E-mail: sporthalbeheer@schagenactief.nl

Back To Top