skip to Main Content

Een zwembad of sporthal is meer dan een plek waar je in beweging komt. Zodra je er binnengaat, komen allerlei herinneringen naar boven. Het zijn ontmoetings- en verbindingsplekken. Die maatschappelijke waarde is het bestaansrecht van Schagen Actief. Niet de financiële winst staat voorop, maar de maatschappelijke winst. Wij zijn er om actief bewegen mogelijk te maken, maar ook om ons actief in te zetten voor Schagen, Dirkshorn, Warmenhuizen, Tuitjenhorn en de rest van de gemeente.

Schagen Actief beheert en exploiteert 1 binnenzwembad, 2 buiten zwembaden en 6 sporthallen en gymzalen. Wij proberen dit zo efficiënt en rendabel mogelijk te doen, met oog voor de lokale gemeenschap en de sociale waarde van de accommodaties. De Accommodatiebeheerder speelt hier een sleutelrol in.

Zie jij jezelf in een sleutelrol tussen de zwembaden en sportzalen van Schagen Actief en de verenigingen en andere organisaties die onze accommodaties willen huren? En zet jij de extra stap om de accommodaties op hun best te laten zijn? Wordt onze nieuwe Accommodatiebeheerder!

Jouw rol

De accommodatiebeheerder is verantwoordelijk voor het beheer van de accommodaties van Schagen Actief, en de voorzieningen in die accommodaties. Je monitort de werking van de installaties, bent het aanspreekpunt (‘accountmanager’) voor de gebruikers, signaleert problemen en lost deze in samenwerking met collega’s en/of derde partijen op.

Taken & verantwoordelijkheden

– De focus van jouw rol ligt op relatiebeheer; je bent de accountmanager van de gebruikers van de accommodaties en onderhoudt dan ook de operationele contacten met o.a. verenigingen en huurders. Ze weten jou te vinden bij vragen of problemen.

– Je zorgt ervoor dat gebruikers tevreden zijn, dat de dienstverlening aansluit op de wensen van gebruikers en dat je problemen oplost.

– Je zorgt voor een volledige en efficiënte administratie en overdracht van de contacten met bestaande en potentiele verenigingen en huurders (vragen, problemen, afspraken, huurovereenkomsten).

– In overleg met jouw teamleider ben je verantwoordelijk voor het openen en sluiten van de accommodaties en voor het verlenen en ontzeggen van toegang van gebruikers.

– Je signaleert kleine, reguliere gebreken en onderhoudswerkzaamheden en zorgt ervoor dat deze opgepakt worden door de interne technische dienst of door externe partijen. Ook monitor je de schoonmaakwerkzaamheden en koppel je eventuele aandachtspunten terug aan de technische dienst of de schoonmaakpartij.

Als Accommodatiebeheerder ben je onderdeel van het facilitaire team en voer je werkzaamheden uit in samenwerking met en onder verantwoordelijkheid van de Teamleider Facilitair.

Jij bent:

– Representatief en communicatief vaardig: je kan relaties met klanten goed onderhouden, maar kan ook ‘nee’ verkopen.

– In staat om commercieel te denken: je stimuleert zowel bestaande als nieuwe huurders om meer gebruik te maken van de accommodaties van Schagen Actief.

– Nauwkeurig: je administreert de actiepunten en afspraken met huidige en potentiele klanten. Je draagt de relevante informatie over aan je collega van contractbeheer en zorgt voor een adequate afhandeling van klachten.

– Klantgericht en klantvriendelijk.

– Proactief, zelfstandig en ondernemend.

– Opgeleid op MBO-niveau.

– In het bezit van een rijbewijs.

– De werkzaamheden zullen in de omgeving rondom Schagen (met uitloop naar Alkmaar) plaatsvinden, soms ook op afroep. Het is daarom wenselijk dat je in de regio woont.

Wat bieden wij?

  • Een zelfstandige functie bij een groeiend en dynamisch bedrijf.
  • In eerste instantie gaat het om een jaarcontract, met uitzicht op verlenging of een vast dienstverband bij goed functioneren.
  • Goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO Zwembaden en een pensioenregeling. De functie wordt ingeschaald op schaal 5 van de CAO Zwembaden; salaris hangt af van o.a. werkervaring.
  • De functie is beschikbaar per september/oktober, in overleg.

Procedure

  • Herken jij je in de functie? Solliciteer dan uiterlijk 18 augustus 2019 door een motivatiebrief en je CV te sturen.
  • Heb je nog vragen over de functie? Stuur een mailtje naar personeelszaken@schagenactief.nl en we kijken wie er het beste contact met je op kan nemen.
  • De gesprekken zullen gepland worden vanaf maandag 26 augustus.
  • Indien je wordt aangesteld als onze nieuwe collega, dan zullen we vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (kosten declarabel).

Door een sollicitatie in te sturen geef je aan de algemene voorwaarden voor sollicitanten te hebben gelezen en hiermee in te stemmen.

Back To Top